Δράσεις  2016-2017

23 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση όλων των φορέων- εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος και της Ειδικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του ΙΜΕΓΕΕ, μετά από επίσημη πρόσκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αναφορικά με την υποστελέχωση των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης και με αίτημα την κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών επιβολών στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ με μόνιμο προσωπικό. Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων όλων μας σε ένα κοινό μέτωπο για την αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης. Το ΙΜΕΓΕΕ ανέλαβε τη σύνταξη του Ψηφίσματος για τη συλλογή υπογραφών για μόνιμες προσλήψεις.

25 Ιανουαρίου 2017

Μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης συναδέλφου και Αντιπροέδρου του ΙΜΕΓΕΕ, Μπέτυς Λεωτσάκου, το Δ.Σ. του ΙΜΕΓΕΕ ανασυγκροτήθηκε ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Ευστάθιος Καρπενησιώτης

Αντιπρόεδρος: Γεωργία Μπουλμέτη

Γ. Γραμματέας: Ευγενία Τραγάκη

Ταμίας: Χρυσάνθη Αναστασοπούλου

Μέλος: Μερόπη Κοπανάκη

Αν. Μέλος: Μαριάνθη Παρασκευά

01 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση του Συντονιστικού των Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του ΙΜΕΓΕΕ. Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε τον προγραμματισμό για το 2ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης (εξοπλισμό, προσβασιμότητα, ομάδες εργασίας, εθελοντές, επαφές με άλλους φορείς, προσκλήσεις επισήμων, ενημερωτική καμπάνια, πρακτικά ζητήματα, χορηγίες,  προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις) και το σχεδιασμό της επιστημονικής ημερίδας στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μπέτυς Λεωτσάκου.

08 Μαρτίου 2017

Υποβολή πρότασης εκ μέρους του ΙΜΕΓΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Action grants to educate and raise the awareness of girls and boys about gender-based violence as a way to prevent it at an early stage» (REC-VAW-AG-2016-02 call -Ευρωπαϊκή Επιτροπή) με τίτλο: «Gender-based violence against girls and boys with disabilities», σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ε.Ε.

30 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή του ΙΜΕΓΕΕ στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πέτρου Κακολύρη και Αντώνη Ρέλλα "Άγνωστη Χώρα της Αναπηρίας" , στο portokaliradio.gr. για τα χρόνια προβλήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης, όσο και για τα τρέχοντα ζητήματα και τις διεκδικήσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

05 Απριλίου 2017

Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας που διοργανώνει το Συντονιστικό των Φορέων ΕΑΕ, με τη συμμετοχή του ΙΜΕΓΕΕ (Ε. Καρπενησιώτη και Ε. Τραγάκη)  και ΣΑΤΕΑ (Ε. Χαραλαμπίδου και Β. Κυρίτση) για  οργανωτικά θέματα της Διημερίδας: συμμετοχές/διαθεσιμότητα ομιλητών, πιθανή κάλυψη εξόδων μετακίνησης προσκεκλημένων ομιλητών, συμμετοχή του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Οργανωτική Επιτροπή, πρόσκληση του Προϊσταμένου ΕΑΕ κ. Π. Κασσιανού στη Διημερίδα, πρόγραμμα διημερίδας, θεματολογία, χώρος διεξαγωγής.

Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Ελ. Βενιζέλου 59, 105 64 Αθήνα, 4ος όροφος

Τ: 699 886 13632

Ε: info@imegee.edu.gr

2017-2018 @ ΙΜΕΓΕΕ

Powered by 4Point