Δράσεις  2017-2018

27 Οκτωβρίου 2017

Κατόπιν αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την Παρασκευή 27η Οκτωβρίου 2017 συνήλθε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

 

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι κάτωθι:

1. Πρόεδρος: Σταμάτιος Πίττας

2. Αντιπρόεδρος: Σοφία Κουκουβίνου

3. Γενική Γραμματέας: Μαίρη Στυλίδη

4. Ταμίας: Ευαγγελία Τσουκαλά

5. Μέλος: Μαρία Μπονάτου

 

Αναπληρωματικά μέλη

1. Σοφία Γεωργακάκου

2. Σταυρούλα Κολοβού

03-04 Νοεμβρίου 2017

Το ΙΜΕΓΕΕ ως μέλος του Συντονιστικού  Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης,  συμμετείχε στην διοργάνωση Διημερίδας για τη Συνεκπαίδευση στην Αθήνα στις 3-4 Νοεμβρίου 2017, στη μνήμη της εκλιπούσας Διοικήτριας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) Μπέτυς Λεωτσάκου, με τίτλο «Το συν+ στη Συνεκπαίδευση: Κατανόηση, Συμπερίληψη, Αποδοχή».

Περισσότερα

Νοέμβριος 2017-Απρίλιος 2018

Εργασίες για τη δημιουργία ιστοσελίδας του ΙΜΕΓΕΕ και συμπλήρωση περιεχομένου.

Ιανουάριος 2018

Το ΙΜΕΓΕΕ κάνει πρόταση για συμμετοχή του στην εγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Σύμπραξη ΚΑ2 Erasmus+ ως associated partner, καθώς η σύμπραξη με τους κύριους εταίρους είχε ήδη δημιουργηθεί,  η οποία αφορά στην δημιουργία μιας e-learning πλατφόρμας για την παροχή on line course σε εκπαιδευτικούς και γονείς για την Δυσλεξία, με τίτλο MOOCDys, η οποία γίνεται αποδεκτή από τους κύριους εταίρους της σύμπραξης. Συμμετέχουν φορείς από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ρουμανία και το ΚΕΔΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ από την Ελλάδα.

10 Φεβρουαρίου 2018

Το ΙΜΕΓΕΕ παρουσίασε το σκοπό, τη λειτουργία και τις δράσεις του στην προγραμματισμένη συνάντηση ολομέλειας των περιφερειακών προέδρων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Αθήνα.

10 Φεβρουαρίου 2018

Επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Συνηγόρου του Παιδιού για την πιθανότητα διοργάνωσης ημερίδας σχετικά με το πλαίσιο παιδικής προστασίας: παράγοντες αποτελεσματικότητας δομών και δίκτυα συνεργασίας.

22 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση με υπεύθυνη εκδοτικού οίκου ΜΟΤΙΒΟ για την διερεύνηση επιμορφωτικής δράσης σχετικής με τη νέα κλίμακα αξιολόγησης γνωστικού δυναμικού WISC V, σταθμισμένης στα ελληνικά, της οποίας την έκδοση έχει αποκλειστικά ο συγκεκριμένος οίκος.

09 Μαρτίου 2018

Συνεργασία με την υπεύθυνη εκδοτικού οίκου ΜΟΤΙΒΟ για την οριστικοποίηση της συνδιοργάνωσης επιμορφωτικής δράσης στην Αθήνα, τον Μάιο 2018, της ελληνικής έκδοσης του WISC-V από την καθηγήτρια του ΑΠΘ κ. Α. Στογιαννίδου, επιστημονική υπεύθυνη της ελληνικής έκδοσης, με ελεύθερη είσοδο για τα μέλη του ΙΜΕΓΕΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

16 Μαρτίου 2018

Συνεργασία με το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ για τη συμμετοχή των  μελών του ΙΜΕΓΕΕ  με μειωμένο κόστος, που ισχύει για τα μέλη του Δικτύου, το κλινικό φροντιστήριο που πραγματοποίησε  το Δίκτυο, με θέμα: «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ».

22 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή μελών του ΙΜΕΓΕΕ στο Κλινικό Φροντιστήριο με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες για άτομα με αυτισμό»

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Εκπαιδευτικό υλικό για τις ανάγκες μαθητών εαε που αναπτύχθηκε στο Παν/μιο Ιωαννίνων. «Ευδομή» και Υπερδομή».

Πρόκειται για υλικό που αναπτύχθηκε στο Παν/μιο Ιωαννίνων για τις ανάγκες εκπαιδευτών μαθητών στο φάσμα του αυτισμού που είναι παραγωγή του Εργαστηρίου Εφαρμογής Εικονικής Πραγματικότητας στην εκπαίδευση (http://earthlab.uoi.gr). Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών στην κατάκτηση δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης και να παράγει ο ίδιος ο εκπαιδευτικός υλικό με τη συνεργασία με την οικογένεια.

 

Λαδιάς Τάσος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ “Social Skills Animation”

Το “Social Skills Animation” αποτελεί την υλοποίηση  μιας ιδέας που προέκυψε έπειτα από αρκετά χρόνια θεραπευτικής εμπειρίας ως Εργοθεραπευτής με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ΔΑΦ.

 

Τι είναι “Social Skills Animation”

Το SSA είναι μία πρωτοποριακή εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη-θεραπευτή  με τη χρήση  υπολογιστή, tablet, κινητού τηλεφώνου να μετατρέψει πολύ γρήγορα μια κοινωνική ιστορία σε ένα  comic strip με κινούμενο σχέδιο και να το παρουσιάσει άμεσα στον θεραπευόμενό του για οποιοδήποτε θεραπευτικό σκοπό.

 

Διαγνωστικές κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται: Δυσκολίες Συμπεριφοράς, ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ, Νοητική υστέρησης Άλλα σύνδρομα Στοχεύει στην βελτίωση: Κοινωνικών δεξιοτήτων, δεξιότητες επικοινωνίας, δεξιότητες διαλόγου, βελτίωση συμπεριφοράς και δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης.

 

Νικίτοβιτς Αλεξάνταρ, Εργοθεραπευτής.

28 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή του ΙΜΕΓΕΕ στην διαβούλευση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις νέες δομές υποστήριξης του ΥΠΕΘ.

10-14 Απριλίου 2018

Κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής εταίρου της δράσης MOOCDys, εντός του άξονα ΚΑ2 Erasmus+, μέλος του Δ.Σ. του ΙΜΕΓΕΕ εκπροσώπησε το Ινστιτούτο στην προγραμματισμένη συνάντηση στην Λισαβόνα στις 10-14/04/2018.

Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Ελ. Βενιζέλου 59, 105 64 Αθήνα, 4ος όροφος

Τ: 699 886 13632

Ε: info@imegee.edu.gr

2017-2018 @ ΙΜΕΓΕΕ

Powered by 4Point